INNEHÅLL FRÅN ESSILOR AV SYNSAM – LIVSFÖRBÄTTRANDE SYNLÖSNINGAR

VARILUX – SKARP SYN
FRÅN ALLA HÅLL

Synen förändras när du åldras, men det ska inte behöva komma i vägen för dina intressen, hur du lever eller vad du jobbar med. Det var ledorden när Essilor för mer än 60 år sedan tog fram sin mest avancerade lösning inom progressiva glasögon, och det är lika sant då som nu.

I mer än 60 år har Varilux-glasen från Essilor varit ledande på marknaden bland progressiva glasögon. Med hjälp av avancerad glasteknologi – resultatet av årtionden av forskning – visar Essilor fortfarande vägen för vad glasögon kan åstadkomma, och att ditt synfel inte ska hindra dig från att leva ditt liv på dina egna villkor.

Det främsta progressiva glasen i världen

När Varilux-glaset togs fram år 1959 var det de första progressiva glasögonen på marknaden, och en verklig förändring för alla som led av åldersynthet. Sedan dess har Essilor ständigt flyttat gränserna för vad glasögontekniken kan åstadkomma och samlat en robust förståelse för glasögonbärarnas behov; vilket resulterat i att Varilux blivit det främsta märket för progressiva glas över hela världen.

Skarp syn i alla lägen

Med Varilux-glas kan användaren uppleva omedelbart skarp syn, både på långt håll och allt däremellan, med smidiga övergångar på alla avstånd från det ögonblick som bäraren tar på sig dem. Glasen gör det möjligt för bärare att bedriva personlig och professionell verksamhet med tillförsikt samtidigt som de känner sig bemyndigade att njuta av allt som livet har att erbjuda.

Teknologin bakom Varilux

Alla progressiva glas har små ”brister” i glaset. Dessa orsakas av glasytans krökning, vilket resulterar i att det du ser kan förvrängas. Men endast progressiva glas från Varilux använder Nanoptixtm och W.a.v.etm teknik, som i stort sett eliminerar dessa snedvridningar. Resultatet ger en överlägsen skarp syn, även i svagt upplysta ljusförhållanden. Alla våra Varilux glas tar även på ett unikt sett hänsyn till skillnaden i styrka mellan ögonen, vilket ger ett smidigt seende och en mer steglös övergång mellan avstånds- och närseende. 

Testade av riktiga bärare

För att kunna utvecklas och alltid förbättras, använder Essilor sig av sitt forskningsverktyg LiveOptics – en process som sätter konsumenterna först och kombinerar den senaste forskningen med riktiga användare. Här ställs glasögonen på prov i verkliga situationer på riktiga människor, så att varje produkt går att anpassa så att så många som möjligt kan få en så naturlig syn som det bara går.

Anpassa din glasögon 

Varilux progressiva glas är enkla att anpassa för alla användare, oavsett om det är dina första glasögon eller om du redan vant dig vid progressiva glas. De kan skräddarsys perfekt efter just dina behov och du kan få rätt mått för dina glas baserat på din syn, fysiologi och beteende.

Upplev friheten med Varilux X Series

Hur man vet när man behöver progressiva glasögon