INNEHÅLL FRÅN ESSILOR AV SYNSAM – LIVSFÖRBÄTTRANDE SYNLÖSNINGAR

Då är det dags för progressiva glasögon

Räcker inte armarna till längre? Svårt att läsa restaurangmenyn, eller växla mellan din smartphone, datorn och kollegan bredvid? Då kan det vara dags för progressiva glasögon!

>> Läs mer om Varilux progressiva glas

>> Boka en synundersökning

I dagens ”on-the-go”-livsstil händer de viktigaste sakerna i våra liv inom en armslängds avstånd. När vi använder våra mobiler, datorer, eller talas vid ansikte mot ansikte, så sker det i vårt mellanliggande och nära synfält.

Idag används dessutom datorer, smarta telefoner och läsplattor i större utsträckning, samtidigt som vi växlar mellan olika enheter och arbetsuppgifter i vårt närområde – alltså det som finns inom armslängds avstånd.

Efter 40 börjar synen förändras

För de allra flesta som passerat 40 år börjar ögats lins förlora sin elasticitet, vilket gör att vi ser sämre på nära håll.

– Enkelt formulerat kan ögat inte längre växla mellan långt och nära håll. Ögat jobbar på att ändra på linsen men inget händer, säger Håkan Broman.

Ålderssynthet eller presbyopi som det egentligen heter, är ett tecken på att du blir äldre. Det är ögat som åldras helt naturligt och det händer även om du haft glasögon tidigare.

Med progressiva glas får du tillbaka flexibiliteten

Men självklart finns det lösningar för att se bra igen. Progressiva glas ger en gradvis korrigering och har blivit mycket populära. De hjälper dig helt enkelt att se klart igen, oavsett avstånd.

– Bra progressiva glasögon ger en smidig övergång mellan områden för avståndsseende och närseende, vilket i sin tur hjälper dig att se detaljer även när du är i rörelse, säger Håkan Broman.

Viktigt med regelbundna kontroller

Vuxna bör genomgå en rutinmässig ögonundersökning vartannat år, om inget annat rekommenderas. Men om du börjar märka förändringar eller problem med seendet mellan undersökningarna, så är det viktigt att besöka en optiker direkt.

En optiker tar fram helt individuella progressiva glas. Hos Synsam görs det med metoden EyeTech, där ögon- och huvudrörelserna analyseras för att kunna skräddarsy glasögonen så långt det är möjligt.

– Då får du alla grundförutsättningar för att seendet ska bli bra, säger Håkan Broman.

Glas anpassade för en digital livsstil

Varilux® X Series™ från Essilor är det absolut senaste när det gäller progressiva glasögon.
Genom att undersöka hur människor håller sina telefoner, hur långt från datorn de sitter och på vilket avstånd de läser en bok har Essilor arbetat fram den nya teknologin.

– Det största problemet som många anger är att de behöver vrida på huvudet ofta för att hitta en ”sweet spot” i glaset för att se skarpt. Med Xtend-teknologin har vi tagit hänsyn till detta och förbättrat seendet inom armslängds avstånd. Istället för att vrida huvudet räcker det att flytta blicken i glaset, säger Hugo Schunnesson, optiker och produktchef för Essilor.

Varilux®X Series™ glas med Eye Protect System™ hjälper till att bevara din syn genom att ge dagligt skydd mot UV* och blå-violett** ljus.

>> Läs mer om Varilux progressiva glas

*Partiell filtrering av blåviolett ljus upp till 455 nm med störst toxicitet mellan 415-455 nm

**Orma 1,5 absorberar inte 100% UV-ljus.

5 anledningar till att dina nuvarande glasögon är omoderna

Välj glasögon med hög kvalitet: Skyddar mot UV-strålning

Här är glasen som skyddar ögonen mot

Boosta din stil med glas som automatiskt anpassar sig till ljusförhållandena

Boka synundersökning idag – första steget mot ett bekvämare liv