INNEHÅLL FRÅN ESSILOR AV SYNSAM – LIVSFÖRBÄTTRANDE SYNLÖSNINGAR

Här är glasen som skyddar ögonen mot både skärmljus och solen

Visste du att det finns glas som både skyddar mot digitalt skärmljus – och blockerar 100 procent av solens UV-strålning? Transitions®glas anpassar sig automatiskt till ljusförhållandena. Beroende på ljuset runtom dig, ändras de på ett intelligent sätt från klarar till mörka när du går utomhus och tillbaka till klara när du går in igen.
– Det blir vilsamt för ögonen både inne och utomhus, säger Håkan Broman, nordisk produktchef för kliniska produkter på Synsam.

Skyddar ögonen mot UV-strålningen

Transitionsglas blockerar 100 procent av solens ohälsosamma UV-strålning (UVA- och UVB). De anpassar sig till om det är molnigt, halvklart eller blixtrande sol – så att optimal mängd ljus passerar och ger en behaglig upplevelse för ögonen.

Blockerar blått ljus från digitala skärmar

Men glasen har ytterligare fördelar. De skyddar mot skärmljus – det som brukar kallas blått ljus – när vi jobbar framför datorn, scrollar i mobilen, ser på tv eller läser på vår surfplatta.

Genom att optimera mängden blått ljus som når dina ögon, hjälper Transitionsglasen också till att minska bländning, ögontrötthet och ger en mer avslappnad och behaglig upplevelse för ögonen.

Transitionsglas passar i alla typer av glasögonbågar och finns i flera olika fina färger. Vill du veta mer? Kom in i någon av Synsams butiker så kan en optiker ge dig vägledning – eller boka tid för en synundersökning här.

Fotnot: Det blå ljuset som studier säger kan vara ohälsosamt är beräknat mellan 380nm och 455nm, och finns även ute i skarpt solljus. Essilors transitionsglas ger ögonen ett bra skydd mot detta ljus också utomhus.

*Enligt Euromonitor, Eyewear, 2018. Essilor International; Retail value sales at RSP.

Boosta din stil med glas som automatiskt anpassar sig till ljusförhållandena

Har du ofta huvudvärk och trötta ögon? Här är glasen som skyddar – både mot skärmljus och solljus

5 anledningar till att dina nuvarande glasögon är omoderna

Boka synundersökning idag – första steget mot ett bekvämare liv