INNEHÅLL FRÅN ESSILOR AV SYNSAM – LIVSFÖRBÄTTRANDE SYNLÖSNINGAR

Här är glasen som skyddar ögonen mot blåljus och solen

Visste du att det finns glas som både filtrerar blått ljus* – och blockerar 100 procent av solens UV-strålning? Transitions®glas anpassar sig automatiskt till ljusförhållandena. Beroende på ljuset runtom dig, ändras de på ett intelligent sätt från klarar till mörka när du går utomhus och tillbaka till klara när du går in igen.
– Det blir vilsamt för ögonen både inne och utomhus, säger Håkan Broman, nordisk produktchef för kliniska produkter på Synsam.

Skyddar ögonen mot UV-strålningen

Transitionsglas blockerar 100 procent av solens ohälsosamma UV-strålning (UVA- och UVB). De anpassar sig till om det är molnigt, halvklart eller blixtrande sol – så att optimal mängd ljus passerar och ger en behaglig upplevelse för ögonen.

Filtrerar blått ljus

Men glasen har ytterligare fördelar. De skyddar mot så kallat blåviolett ljus* som finns inom ett potentiellt skadligt intervall**. Genom att optimera mängden blått ljus som når dina ögon, hjälper Transitionsglasen också till att ge en mer avslappnad och behaglig upplevelse för ögonen. 

Transitionsglas passar i alla typer av glasögonbågar och finns i flera olika fina färger. Vill du veta mer? Kom in i någon av Synsams butiker så kan en optiker ge dig vägledning – eller boka tid för en synundersökning här.

*Blåviolett ljus ligger mellan 400 och 455 nm (ISO TR20772-2018).
För mer information: ISO: International Standards Organization –“Ophthalmic optics –Spectacles lenses –Short Wavelength visible solar radiation and the eye, FD ISO/TR 20772.

**Transitions-linser filtrerar åtminstone 26% av blåviolett ljus inomhus och åtminstone 86% utomhus. Tester utförda på grå linser med en premium anti-reflekterande beläggning. Blåviolett ljus är mellan 400 och 455 nm (ISO TR20772:2018).

Boosta din stil med glas som automatiskt anpassar sig till ljusförhållandena

Har du ofta huvudvärk och trötta ögon? Här är glasen som skyddar – både mot skärmljus och solljus

5 anledningar till att dina nuvarande glasögon är omoderna

Boka synundersökning idag – första steget mot ett bekvämare liv